Havinan tarina

Olen aina ollut sielultani käsityöläinen, vaikka monta vuotta tein aivan muuta työtä.  

Aikanaan tuli tilanne, jossa tulevaisuuteni oli tyhjä, vailla mitään velvoitteita. Päätin, että jatkossa teen vain sitä mikä huvittaa ja tuntuu hauskalta. Hakeuduin opiskelemaan ja muutaman intensiivisen ja mielenkiintoisen vuoden jälkeen valmistuin artesaaniksi.

Artesaanikoulutus laajensi materiaalikirjoa käsityöläisyydessäni. Opin myös rohkeutta ajatella ja luoda uusin tavoin, perinteen ulkopuolelta.

Uskon, että tekemisen ilo välittyy Havinan tuotteista. Havinan tuotevalikoima perustuu pitkälle omiin mieltymyksiini: konekirjonta ja applikointi tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia, huivit teen 70-luvulla lapsena saamani huippuhyvän huivin kaavalla. Kortteja piirrän, koska kuvantekeminen on kivaa!

Kaikkeen tekemiseeni liittyy kierrätys ja uusiokäytön teema. Laukut ompelen huonekalukankaiden pakanlopuista. Huiviksi muuntuvat puuvillaiset pakanloput, joskus myös vanhat kauniit verhot ja pöytäliinat. Huivikankaiden hukkapaloista syntyy milloin mitäkin koristepehmoa ja hiuspantaa.

Havinan tuotteet ovat yksilöllisiä ja uniikkeja. Useimmat ovat yksittäiskappaleita. Niihin liittyy tarinoita ja hetken vaikutelmia. Toivon, että löydät Havinan valikoimasta jotakin sellaista, mihin voit liittää omat tarinasi ja muistosi!

Havinan - Päivi Vallin