Korttitaiteilua

You are currently viewing Korttitaiteilua

Postikorttien suunnitteluprojekti tuntuu joka kerran yhtä haastavalta. Kaikki ne ideat ja ajatukset, jotka vielä jokin aika sitten iloisesti risteilivät aivoituksissa, ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. En lainkaan muista mitä aion tehdä – ja miksi!

On vain otettava kynä käteen ja rohkeasti aloitettava piirtäminen ja luonnostelu. Kun mietin korttejani, teen sitä kirjaimellisesti koko ajan. Myös öisin. Unen ja valveen rajamailla on moni kuva noussut mieleen ja moni pulma ratkennut.

Luonnostelen ja valmistan korttini vanhanaikaisesti käsin. Todella menneen maailman metodi, tiedän. Ajattelen, että valmiissa kortissa silti välittyy jokin tunnelma, käsintehdyn fiilis.

Havinan kortit on tehty kollaasi- ja sekatekniikalla. Kollaasissa kuva rakennetaan erilaisista materiaaleista ja osasista, jotka on irrotettu alkuperäisestä yhteydestään. Havinan kollaaseissa on paperileikkeiden lisäksi usein tekstiiliä, koneommelta ja erilaisia maalaustekniikoita.

Näin syntyy Havinan todellisuus: arkiset ja kivat asiat maustuvat pienellä nyökkäyksellä mielikuvituksen ja sadun maailmaan.

Kuvituskuvassa on viimeiset aivoitukset. Nämä ovatkin originaalit, ovat menossa painettavaksi.  Ja koska Lahti on maailman valokeilassa – ihan varmasti! – ympäristöpääkaupunkina 2021, yksi kortti juhlistaa tätä teemavuotta!

Vastaa