Laukuista

You are currently viewing Laukuista

Opiskellessani artesaaniksi opinahjossamme oli tekstiilityön kurssi. Tehtäväksi annettiin jäljentää öljyvärimaalaus tekstiilillä ja langalla. Piti etsiä sopivanväriset tilkut ja langat ja valmistaa ommellen ja applikoiden mahdollisimman tarkka kopio annetusta kuvasta.

Opiskelukaverit eivät aivan innostuneet tästä, mutta minusta oli mahtavan hauskaa sommitella värejä ja maalata langoilla!

Myöhemmin halusin jatkaa tekstiilikuvien tekemistä. Mietin myös, että kuva olisi kiva yhdistää johonkin käyttöesineeseen. Mahdollisen kauneuden/kivannäköisyyden lisäksi olisi myös hyötytoiminto.

Ompelin sitten kuvan laukun kylkeen. Varsin nopeasti huomasin, että huonekalukangas on laukun materiaalina hyvä: kestävä tietenkin ja kuoseja ynnä värejä löytyy. Kaupan kassajonossa suoritin empiiristä tutkimusta ja totesin, että n. 95 % naisista kantaa olkalaukkua. Niitä tehdään!

Tätä olen jatkanut, vaikka toden sanoakseni laukun valmistaminen on monivaiheinen ja ehkä vähän työläs prosessi. Asiakkailta saama palaute on kuitenkin ollut niin mukavaa, että se pitää innostusta yllä. Kuvan ompelu on mieluista puuhaa, siinä aika unohtuu – valitettavasti!

Aluksi tein vain isompia laukkuja. Kohta sain kuulla, että tarve on pienemmillekin laukkusille, joihin sujautetaan kännykkä ja avaimet. Niinpä sitten kännylaukut tulivat mukaan valikoimaan.

Vastaa